Promocija romana “Predodređenje”, Edina Urjana Kukavice, 9. septembra u BKC TK u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Tuzlanska promocija romana “Predodređenje” bh. književnika Edina Urjana Kukavice zakazana je za 9. septembar u 2022. godine u Bosanskom kulturnom centru TK.

Reha Centar

U ulozi promotora će biti mr. Irfan Gazdić, koji je svoj prvi roman nedavno promovisao upravo u BKC-u u Tuzli, a moderator je Mehmed Pargan.

Svoj prvi roman „Prvorođeni Dun'ja “Edin Urjan Kukavica objavio je 2001.godine. Uslijedili su romani „Beš“ i „Vjernik“. Autor je i knjiga iz oblasti historije, islamske filozofije i duhovnosti, te tri knjige politološko ‑ socioloških eseja.

Edin Urjan Kukavica autor je i prevoda knjiga iz oblasti islamske duhovnosti i lijepe književnosti, urednik nekoliko časopisa, zbornika radova sa naučnih skupova i knjiga; piše  kolumne i publicistiku, a potpisuje preko 800 objavljenih tekstova.

-“Predodređenje” – po svojoj konstrukciji – predstavlja svojevrstan mozaik priča koje obuhvataju period od gotovo dva milenija, pisane romanesknim izričajem, ali opet, teško da ga se može svrstati u bilo kakav kanoniziran oblik književne forme. Dakle, možemo reći da je to roman koji nije roman, te na koncu priča koju je gotovo pa nemoguće prepričati – rekao je o ovom romanu mr. Irfan Gazdić

Knjigu „Predodređenje – predvrijeme ili kronika vremena dogođenog a nedoživljenog“ objavila je izdavačka kuća Buybook, 2021.godine.

Promocija će se održati u Plavoj sali BKC-a u Tuzli, u petak 9. septembra sa početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara