Promocija romana “Nemam naslov” Zlatka Dukića

Spread the love
Menprom

Danas u 18 sati u velikoj sali Biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli održana je promocija novog romana Zlatka Dukića “Nemam naslov”.

Reha Centar

Roman su predstavili: Akademik prof. dr Enver Mandžić, prof. Đuro Škondrić, glumac Irfan Kasumović, i autor romana Zlatko Dukić.

Roman “Nemam naslov” satkan je od 40 poglavlja / priča/ pripovijesti/ novela i govori o životnom putu pisca koji se s porodicom prečesto selio, morajući se tako prije vremena odvojiti od mnogo toga što mu je srcu tek priraslo u svakom mjestu gdje je otac – željezničar premještan prema potrebama službe.

nemam naslov

Autor o svom novom romanu “Nemam naslov”

…Ne mogav odoljeti hroničnom napadu potrebe za pisanjem, nadođem na kompromis: otkinuću od zaborava i spasiti za sjećanje najvažnije listiće prošlog doba i onoga što mi (nam) se dešavalo; ispisaću neku vrstu spomenara (=sjećališta), žureći da to uradim prije nego što se, pod uticajem biologije, memorija razvodni u brisanju, a pamćenje poklekne pred onim moždanim ganglijama, koje su zadužene za njegovo brisanje. Prošetaću malo samim sobom i onim što sam doživio, ne bih li čitaoca podstakao na to da u vlastitom samopropitivanju ili, što nije manje važno, u onome što ću ispripovijedati – prepozna nešto od sebe i od svog dosadašnjeg trajanja. (Iz poruke čitaocu)

promocija knjige

(aktuelno.ba/Foto – Faruk Imamović)

GALERIJA SLIKA

Komentari

Komentara