Promocija projekta Dijalog za budućnost

Spread the love
Menprom

Promocija projekta Dijalog za budućnost i predstavljanje programa malih grantova u iznosu od 700.000 američkih dolara bit će održana u utorak, 02.12.2014. godine s početkom u 11:00 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli (amifiteatar A2). Srdačno pozivamo sve studente, uposlenike Univerziteta u Tuzli, novinare, nevladine organizacije, neformalne grupe i sve zainteresirane pojedince da se pridruže promociji.

Reha Centar

Ured rezidentnog koordinatora UN-a je na inicijativu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zajedno sa agencijama UNDP, UNESCO i UNICEF u julu 2014. godine počeo sa implementacijom projekta Dijalog za budućnost koji ima za cilj stvoriti prostor za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje mira u cijeloj zemlji, promovisati suživot i međukulturalno razumijevanje. Projekat će trajati 18 mjeseci, a 2 miliona američkih dolara za implementaciju projekta je obezbijedio UN Fond za izgradnju mira.

S obzirom da projekat želi na što bolji način uključiti mlade u svoje aktivnosti, promociju projekta organizujemo u saradnji sa Unijom studenata Univerziteta u Tuzli, a uz podršku rektorata.  Promocije projekta su dio šire kampanje koja obuhvata osam javnih univerziteta u BiH. Promocije su do sada održane u Zenici, Banjoj Luci, Bihaću, Sarajevu i Mostaru. Posebno je važno naglasiti da će kroz projekat Dijalog za budućnost, mladi u BiH imati mogućnost konkurisati za dobijanje grantova za najbolje projekte iz oblasti: mladi, kultura, obrazovanje. Za grantove će moći aplicirati nevladine organizacije, neformalne grupe i pojedinci, a prezentacija projekta će upravo biti prilika za pojašnjavanje uslova i kriterija za finansiranje ovih projekata.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara