Promocija knjige “Iluzija o nevinosti Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba”

Rental Travel

U subotu 17.08.2019. godine u Ateljetu Ismeta Mujezinovića održat će se promocija knjige “Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)”, autora Nenada Pejića.

Reha Centar

U promociji će učestovati: Boro Kontić, izdavač, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Nenad Pejić, autor knjige

U svojoj novoj knjizi Nenad Pejić, jedan od najpoznatijih bh. novinara, istražuje teme i pitanja sa kojima se novinari i mediji suočavaju izvještavajući iz kriznih situacija. Koristeći vlastito ali i bogato iskustvo reportera Radija Slobodne Evrope on propituje novinarske dileme, učinjene greške, primjere hrabrosti i izvještavanja unutar složenih vojnih, političkih i etničkih tenzija na širokom prostoru od BiH do Pakistana.

“Jedna je od opasnosti interneta da ljudi mogu živjeti potpuno različite stvarnosti. Tako se mogu začahuriti u svijet informacija koje pojačavaju njihove postojeće predrasude. Pitanje je, dakle, kako koristiti tehnologiju na način koji omogućava višestrukost glasova, pruža različitost pogleda, ali ne vodi balkanizaciji društva i pronalazi načine da stvaramo nešto zajedničko, da se razumijemo.”

Promocija će se održati u subotu 17.8.2019. godine u 18.00h u prostoru Ateljea Ismeta Mujezinovića, Klosterska bb, Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara