Promocija knjige „Drama – Pismo“ autora Mirzeta Mustafića u BKC- u Tuzla

Spread the love
Rental Travel

U JU Bosanski kulturni centar TK – a biće upriličena promocija knjige “Drama – Pismo“ autora Mirzeta Mustafića iz Zvornika. Autor će uz učešće dramskog udruženja iz Zvornika predstaviti svoju knjigu, a gost je violinistkinja Arina Behlilović iz Tuzle. Prvi dio knjige, je dramskog ‘izraza’ i govori o vremenu kroz razlicite scene, o Zvorniku od 1945. do danas.

Reha Centar

Drugi dio, je u vidu pisma o komentarima za autorovu prvu knjigu predstavlja mnoge Zvorničane sa njihovim djelima, o jeziku koji govori, odnosima oko toga u BiH i njenom okruženju itd. U knjizi „Drama-Pismo“ nalazi se i pregršt raznih i vrijednih fotografija, a neke se po prvi put i javno objavljuju.

O Autoru

Mirzet Mustafić rodjen je u Zvorniku 1. septembra, 1954. godine. Završio je Pravni fakultet u Sarajevu 1977. i sve do aprila, 1992. obavljao je poslove: Međuopćinskog javnog pravobranioca za područje općina: Zvornik, Bratunac, Srebrenica i Šekovici i advokata u Zvorniku. Podario nam je knjigu Oprosti mi /2010/ godine, koja je promovisana u BKC – u Tuzla i s njom podsjetio na ljude i život kroz godine u jednoj Maloj ulici njegove čaršije.

U vrijeme dok je pisao svoj novi rad „Drama – Pismo“ učestvovao je u stvaranju knjige Aimee Zaring ; Flavor from home, pisane na engleskom jeziku, gdje” Refugees in Kentucky Share Their Stories and Comfort Foods” i objavljene 2015. godine /University press of Kentacky/ za dio o Bosni. Mirzetova je životna priča, zašto i kako je došao u Kentucky 1994. prezentovana na jedanaest stranica.

Promocija će biti održana u plavoj sali BKC – a Tuzla u petak, 20. 01. 2017. godine sa početkom u 18,00 sati.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara