Promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli

U Bosanskom Kulturnom Centru 23.6.2021. godine svečano je počela promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli.
Zbog pandemije svečanost je organizovana uz poštivanje svih epidemioloških mjera te su prisustvovali samo diplomanti i magistranti te manji broj zvanica, a uručenje diploma je organizirano u dva termina.
 
U prvoj grupi dodjele diploma diplomantima i magistrantima, diplome su dodjeljene Prirodno-matematičkom fakultetu i Fakultetu elektrotehnike.
Prirodno-matematički fakultet uručio je 19 diploma prvog ciklusa i 13 diploma drugog ciklusa studija, a Fakultet elektrotehnike 47 diploma prvog ciklusa studija i 7 diploma drugog ciklusa studija.
 
Prisutnima se obratila rektorica Univerziteta dr.sci. Nermina Hadžigrahić, te prof.dr. Elvis Baraković Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona, čestitao je diplomantima i magistrantima u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona, izrazio svoje zadovoljstvo i poručio da diplomanti i magistranti budu svejsni sebe i svog uspjeha, te da budu ponosni na znanje, zvanje i vještinje koje su stekli svojim upornim radom, trudom i odricanjem, te da čuvaju vrijednosti i dignitet svojih profesija.
 
Također se obratila i dekanica Elektotehničkog fakulteta prof.dr. Nerdina Mehinović, a završnu riječ dao je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof.dr. Vedad Pašić koji je poželio mnogo sreće i uspjeha diplomantima i magistrantima, te ih pozvao da ovu svečanost obilježe tradicionalnim bacanjem kapa.
 
U drugoj grupi, diplome su dodjeljene diplomantima i magistrantima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta i Pravnog fakulteta.
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet uručio je 14 diploma prvog ciklusa studija i 7 diploma drugog ciklusa studija; Za Ekonomski fakultet dodijeljeno je 53 diplome prvog ciklusa studija i 3 diplome drugog ciklusa studija; Pravni fakultet uručio je 18 diploma prvog ciklusa studija i 6 diploma drugog ciklusa studija.
 
Diplomantima i magistrantima obratio se dekan Pravnog fakulteta prof.dr. Amir Karić, poželio sreću i izrazio svoje zadovoljstvo, a u završnom obraćanju prodekanica za nastavu i studentska pitanja dr.sci. Alma Gadžo, docent, sa Ekonomskog fakulteta pozvala je diplomante i magistrante na tradicionalno bacanje kapa.
 
Studiraj i ti na Univerzitetu u Tuzli. Znanje i kvalitet nemaju konkurenciju.
 
UNTZ

Komentari

Rental Travel

Komentara

Rental Travel