Proizvodi iz Menproma na tržištu Republike Turske

Rental Travel

Nakon što je delegacija privrednika Turske jučer posjetila Vladu TK te Općinu Živinice, posjeta turske delegacije nastavljena je i danas, sastancima kod načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića te u Mesnoj industriji “Menprom” Gornja Tuzla.

Reha Centar

Naime, delegacija privrednika iz Turske, ovoga puta pojačani novim članovima, ponovo je u posjeti Tuzlanskom kantonu. Nastavak je ovo aktivnosti značajnih investitora, uglednih poslovnih ljudi iz Turske koji već niz godina posluju širom Evrope i Svijeta, na realizaciji zacrtanih poslova na području našeg kantona. Investicija koja je u najavi bila vrijedna oko 3 miliona Eura, danas je povećana na oko 5 miliona, a porastao je automatski i broj radnih mjesta koja će biti otvorena, istakao je Kasim Selimović, inače suvlasnik novoosnovanog privrednog subjekta TuzIST,

Na današnjem sastanku u Mesnoj industriji Menprom pregovaralo se o aktivnostima koje za cilj imaju još veću i efektivniju zastupljenost proizvoda Mesne industrije Menprom na tržištu Republike Turske.

MENPROM

DSC_0111_925

 

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara