Program „Energa“ najznačajnija manifestacija u oblasti energetike u BiH i regiji

Menprom

Program  “Energa 2015”, koji objedinjuje specijalizirani sajam energetike i  konferencijsko-prezentacijske sadržaje,  svoje peto izdanje dočekuje sa ispunjenim izlagačkim kapacitetima i velikim interesovanjem poslovnih posjetitelja  – istaknuto je na danas održanoj press konferenciji, na kojoj su organizatori najavili događaj koji će se u Tuzli održati u periodu od  9. do 12. juna/lipnja 2015. godine.

Reha Centar

Program „Energa“ , koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji, ove godine će okupiti blizu 120 izlagača iz 11 evropskih i azijskih zemalja, koji će se kroz kolektivne ili pojediačne izlagačke prostore ili prezentacije svojih usluga i proizvoda predstaviti posjetiteljima ovogodišnje „Energe“.

-Sa zadovoljstvom ću istaći podatak da smo prije dva mjeseca popunili izlagački prostor koji  imamo na raspolaganju, te da po prvi put kao izlagača imamo i jedan kineski koncern koji je već involviran u velike energetske projekte u ovoj regiji.  Novina u odnosu na proše godine je to da smo prostorno objedinili sajamski i konferencijski dio programa, čime smo odgovorili na iskazanu potrebu privrednih subjekata da mimo sajamske postavke, posjetiteljima svoje aktivnosti predstave i kroz prezentacije, okrugle stolove  i diskusije sa potencijalnim poslovnim partnerima – istakao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma.

ZLATKO ALIDŽANOVIĆ

Program „Energa“ će biti mjesto susreta predstavnika uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija koje će svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike prezentirati  stručnoj-relevantnoj javnosti.  Centralni programski događa je panel pod nazivom  „Aktuelna pitanja razvoja sektora energetike  BiH“, koji moderira  Privredna / gospodarska komora FBiH.

-Učešće u panelu će uzeti najveće energetske kompanije sa našeg područja, predstavnici svih nivoa vlasti i privrednici, koji će javnosti predstaviti pravce razvoja energetike u BiH, obzirom da su pred nama barijere proizašle iz obaveza pristupa BiH Energetskoj zajednici . Vrijedi istaći i Okrugli stol na temu „Rudarsko- energetski i okolišni projekti“ koji trećeg sajamskog dana priređuje Rudarski institut iz Tuzle, čime ćemo zaokružiti priču o svim energetskim  potencijalima koje BiH ima i koje planira razvijati – rekao je Mirsad Jašarspahić,  potpredsjednik Privredne / Gospodarske komore F BiH, stalnog partnera „Energe“.

Mirsad Jašarspahić

Program „Energa“ bit će održan u Velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli. Svečano otvaranje, uz prisustvo brojnih zvanica iz političkog, privrednog i javnog života, te diplomatskog kora u BiH, je 9. juna u 11.00 sati.

Prisustvo sajamskim sadržajima je besplatno, ali uz prethodnu registraciju putem sajamske  web stranice www.tuzlanskisajam.ba ili na sajamskom infopultu  u SKPC Mejdan.

Organizator programa „ENERGA 2015“ je Tuzlanski sajam.  Pokrovitelji manifestacije  su  Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH. Partneri projekta su  Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna / Gospodarska komora FBiH i Vlada Tuzlanskog kantona.

PR tim Programa „Energa 2015“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara