Program drugog dana Književnih susreta Cum grano salis

Menprom

Drugog dana Književnih susreta Cum grano salis, zakazane za četvrtak, 5. septembar održaće se u Ateljeu Ismeta Mujezinovića.

Rental Travel

 U 12:00 sati održaće se prvo predstavljanje romana koji su ove godine ušli u uži izbor za Nagradu Meša Selimović. Roman književnika iz Srbije, Miće Vujičića Unutrašnjost u razgovoru  sa autorom predstaviće Kristina Ljevak. Roman Unutrašnjost promatra nekoliko, moglo bi se kazat,i pomalo „izgubljenih“ ljudi, koji žive u atmosferi nekog vojvođanskog gradića punog praznih, napuštenih kuća, u jednoj atmosferi dezorijentiranosti koja ih prepušta njihovim opsesijama, sjećanjima, lutalaštvu … Nedavno je Mića Vujičić, za ovaj roman nagrađen i jednom književnom nagradom, koja se već dugi niz godina dodjeljuje u Vojvodini.

– U 13:00 sati je predstavljanje romana Josipa Mlakića Skica u ledu. S obzirom da autor nije potvrdio dolazak roman će predstaviti Kristina Ljevak. Romani Josipa Mlakića su već nekoliko puta bili u užem izboru za Nagradu Meša Selimović.

– U 18:00 sati predstavljanje svoje knjige Malterego : Knjiga druga: Higijena nesjećanja, održaće Marko Šelić Marčelo, poznati muzičar i profesor književnosti. Kraj je početak, a početak kraj, jer nema dovoljno tijesnog pakla za junake ove uzbudljive i na momente zastrašujuće priče. Uvlačeći ih u vrtlog bijesa, gradeći svoj narativni mozaik, Marko Šelić u drugom dijelu Higijene nesećanja opravdava naslov i kroz sada već prepoznatljivu fragmentarnu strukturu nudi čitaocima odgovore, ne bi li postavio nova pitanja. Moderatorica na promociji će biti Kristina Ljevak.

– Bivša dobitnica Nagrade Meša Selimović za roman Kaja, Beograd i dobri Amerikanac, Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović u 20:00 sati predstaviće dva povezana romana, Bunker swing, objavljen 2013. i tek objavljeni Bunker Patka. Ove autentične i nadasve zabavne knjiga Mirjane Đurđević i Branka Mlađenovića su jedinstven primer „žensko-muškog pisma“ i prepune su preokreta i zavrzlama, ali i dubokih ljudskih protivrječnosti, paradoksa i nedoumica, čija će vas mješavina nasmijati do suza. Promotori su književni kritičar Vladimir Arsenić, clan žirija 19. Književnih susreta Cum grano salis i književnik Srđan Srdić, selektor za Srbiju na ovogodišnjim Književnim susretima.

Ulaz na sve promocije je slobodan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara