Prognoza: Meteorolozi najavili snijeg

Spread the love
Menprom

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Reha Centar

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac -2; Ivan Sedlo 1; Livno 2; Bugojno i Sarajevo 3; Široki Brijeg 4; Bihać, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 5; Banja Luka, Jajce, Srebrenica i Stolac 6; Bijeljina, Brčko, Doboj, Tuzla i Zenica 7; Mostar i Trebinje 8; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932hPa, za 12hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Opšta slike će biti loša u cijeloj zemlji. Hladno vrijeme, praćeno padavinama, kod hroničnih bolesnika može uzrokovati jačanje tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti, primjereno se odjenuti i reducirati kretanje na otvorenom, naročito osobe sa ishemijskim problemima i astmatičari.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepenim padom temperature zraka u Bosni će kiša preći u susnježicu i snijeg. U Hercegovini snijeg može padati na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Srijeda: Pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Temperature zraka od -3 do 3, na jugu do 8 stepeni.

Četvrtak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima uz nešto više oblačnosti može pasti i malo snijega ili susnježica. Tokom dana, prestanak padavina. U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jug do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni.

Petak: U Bosni malo do umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjeverozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jug od 0 do 3, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

fhmz

 

Komentari

Komentara