Prof dr Midhat Čaušević o povlačenju kandidature za mjesto predsjednika KO SDA: Bila mi je čast što sam bio dio izborne procedure u kojoj je dr Šekib Umihanić

Spread the love
Menprom

SDA TK je dobila novog predsjednika u liku prof.dr Šekiba Umihanića a jedan od njegovih protukandidata do prije samo par dana i sa velikim izgledima da pobijedi u ovoj utrci, bio je i prof dr Midhat Čaušević, aktuelni zastupnik SDA u državnom Parlamentu.

Reha Centar

No, on je svoju ostavku za mjesto prvog predsjednika SDA TK povukao još u petak, pa je tako Skupština aklamacijom i jednoglasno izabrala dr Šekiba Umihanića za novog predsjenika KOSDA TK.

Nagađalo se o razlozima povlačenja kandidature a sve glasine u nekoliko rečenica opvrgnuo je i sam Čaušević koji je, nakon izbora Umihanića kazao, da je privilegovan biti potpredsjednik čovjeku kakav je doktor Umihanić.

U nastavku pogledajte izjavu prof. Midhata Čauševića nakon izbora predsjednika Umihanića koja jasno oslikava stanje u SDA, a to je kako je kazao i sam Čaušević vrijeme u kojem nema gubitnika.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara