Procurio snimak dogovora Živka Budimira i urednika FTV-a

Spread the love
Rental Travel

Skandalozan snimak kompromitirajućih telefonskih razgovora koje su prije godinu dana, u više navrata, vodili predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i urednik Informativnog programa Federalne televizije Avdo Avdić, procurio je u javnost.

Reha Centar

U ovim razgovorima, koji su nakon hapšenja Budimira postali predmet policijske istrage, prvi čovjek Federacije i urednik FTV-a dogovaraju napade na državna ministarstva, kompromitiranje sudija Ustavnog suda, blokadu države… Ono što se na snimku koji se danas pojavio na internetu može čuti, šokirat će i najspremnije…

U prvom telefonskom razgovoru Budimir traži od Avde Avdića da „ispoštuje ono“, tj. da FTV napadne Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata zbog procesa revizije. Avdić se pravda da to ne može uraditi jer ima problem sa Bakirom Hadziomerovićem, tačnije sa pitanjem njegovog radno-pravnog statusa. Ipak, obećava da će osigurati napad na Federalno ministarstvo boraca preko drugih medija, i to preko Aljoše (Čampare, savjetnika Sulejmana Tihića i sadašnjeg dogradonačelnika Sarajeva, op.a).

Potom se Avdo Avdić interesuje dokle se došlo sa postupkom imenovanja sudija Ustavnog suda. Budimir mu odgovara da ima sastanak sa potpredsjednicima FBiH oko ovog pitanja i da se može očekivati njegovo skoro rješavanje. Avdo pak sugeriše odluku i stav Budimira – da za svako sporno pitanje treba povući pitanje vitalnog nacionalnog interesa!

U razgovorima se dogovara i Budimirovo gostovanje u Dnevniku FTV-a, što se nije desilo zbog nesporazuma.

U jednom od razgovora Avdić informiše Budimira da je od Aljoše (Čampare) dobio informaciju koja može kompromitovati Šahbaza Džihanovića kao kandidata za sudiju Ustavnog suda FBiH, a tiče se dodjeljivanja fiktivnih državljanstava koje je Džihanović odobravao dok je radio u konzulatu BiH u Minhenu. Budimir i Avdo dogovaraju da se preko Vjeke Vukovića, predsjednika državne Komisije za bezbjednost, dođe do dokumenta koji govori o tome.

U narednom pozivu Avdić obavještava Budimira da je došao do dokumenta Komisije i dostavio ih Budimirovim saradnicima, a potom objašnjava koje će korake po tom pitanju preduzeti FTV. Budimir traži da mu se dokumenti dostave službeno.

Osim razgovora koji će svojom sadržinom ovih dana šokirati i sablažnjavati bh. javnost, indikativno je i kako prisno urednik FTV-a pozdravlja predsjednika FBiH sa: “Šta ima, kako ste?!”

Za ove razgovore se, inače, zna od ranije i najevrotanije su snimani u vrijeme dok je vođena istraga protiv Živka Budmira u vezi “afere pomilovanja” ali su tek sada putem blogerske platforme izašli u javnost.

Uostalom, poslušajte audio snimak!

(bracapoblokadama.blogger.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)
Slozna braca by halidk

Komentari

Komentara