Problem nelegalnog prijevoza na području TK

Rental Travel

Samo kontinuirana aktivnost i sinergijsko djelovanje svih nadležnih organa i institucija u narednom periodu može rezultirati da se stanje u oblasti prijevoza, a naročito u oblasti taksi prijevoza, na području Tuzlanskog kantona u značajnijoj mjeri poboljša, zaključak je današnjeg sastanka u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Reha Centar

Tema je okupila sve relevantne subjekte a cilj je bio dinamiziranje aktivnosti na rješavanju nagomilanih problema u funkcionisanju prijevoza putnika i suzbijanje nelegalnog rada u ovoj oblasti na području Tuzlanskog kantona kao i sagledavanja pravaca budućeg djelovanja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, udruženja taksi prijevoznika i predstavnici taksista, Udruženja za promet i komunikacije – Sekcija za unutrašnji promet putnika pri Kantonalnoj privrednoj komori.

Bila je to prilika i da se razmotri Informacija o provođenju mjera na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza putnika na području Tuzlanskog kantona u toku 2015. godine, kompariraju rezultati rada u prethodnoj godini sa rezultatima iz ranijeg perioda te odrede smjernice za budući rad.

Problem nelegalnog prijevoza na području TK mora se rješavati multidisciplinarno, rečeno je ovom prilikom i istaknuto da težište aktivnosti mora biti na kontrolnim organima (Kantonalna uprava za inspekcijske poslove TK i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK).  Značajnu ulogu moraju uzeti i druge institucije  poput Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, nadležnih općinskih odnosno gradske službe zadužene za oblast saobraćaja, udruženja taksi prijevoznika, Udruženje za promet i komunikacije – Sekcija za unutrašnji promet putnika pri Kantonalnoj privrednoj komori i Sindikat drumskog saobraćaja te zainteresovani prijevoznici, rečeno je ovom prilikom.

aktuelno.ba – odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara