Privrednici TK na B2B susretima u Beogradu

Spread the love
Kantonalna privredna komora Tuzla organizovala je privrednu delegaciju, predstavnike firmi članica Komore, za poslovne susrete koji su održani u organizaciji Privredne komore Srbije – Privredna komora Beograd. Privrednu delegaciju iz Tuzlanskog kantona predstavljalo je oko 20 privrednika, predstavnika kompanija iz oblasti građevine, prehrambene, grafičke i metalne industrije, turizma, IT sektora.
“Ovo je izuzetno značajna aktivnost koju poduzima Kantonalna privredna komora Tuzla. Veoma je važno otvoriti se regionu, razmijeniti iskustva učiniti prve korake ka uspostavi saradnje koja, sasvim je to sigurno i već dokazano, može biti na obostrano zadovljstvo”, izjavio je Sadik Džidić direktor BH Telecoma dd Sarajevo Direkcija Tuzla, inače, član Upravnog Odbora Kantonalne privredne komore Tuzla.
Rental Travel

“Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da Kantonalna privredna komora Tuzla nastavlja sa aktivnostima koje upravo trebaju privredi Tuzlanskog kantona a to je stvaranje mogućnosti za nove poslovne iskorake. Mi smo stalni sudionici ovakvih komorskih aktivnosti i vrlo rado smo se odazvali pozivu da budemo dio delegacije na poslovnim susretima u Beogradu. Smatramo a i imamo pozitivna iskustva, da regije Beograd i Tuzlanski kanton imaju šta ponuditi jedni drugima i sasvim je sigurno da će i nakon ovih susreta privrednici imati dobre temelje za unaprjeđenje poslovanja”, rekao je u Beogradu Asim Begović direktor firme „Tehna“ Gračanica.

Reha Centar

Beograd2

Hariz Altumbabić direktor firme „Grin“ Gračanica bio je dio privredne delegacije koja je prisustvovala susretima u Beogradu: “Bilo je veliko zadovoljstvo biti dio ove izuzetno uspješno priče, dobro organizovanih susreta koji su rezultirali dobrim kontaktima. Mislim da smo na dostojanstven način predstavili našu privredu i stvorili dobre pretpostavke za povezivanje sa partnerima iz cijele beogradske regije i nadam se da nećemo stati na ovom skupu. Privredi TK je potrebno što više ovakvih kontakata, sastanaka, poslovnih susreta”, rekao je Altumbabić.
“Nadam se da će poslije ovih susreta sa privrednicima iz Srbije naša saradnja biti još intenzivnija i da ćemo uspjeti da dogovorimo konkretne poslovne aranžmane i započnemo zajedničke projekte”, rekao je Dino Kalesić Rukovodilac sektora za edukaciju, promociju, regionalnu saradnju i odnose s javnostima i sekretar Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla. U delegaciji iz Tuzlanskog kantona bio je i Almir Mešić rukovodilac sektora finansija i opštih poslova i sektretar Udruženja za građevinarstvo i IGM Kantonalne privredne komore Tuzla.
“Cilj susreta je bio uspostavljanje poslovne saradnje, povezivanje, promovisanje poslova i tehnologija, privrednih potencijala i investicionih mogućnosti, pronalaženje partnera za zajedničke nastupe na tržišta u regionu i prema velikim kompanijama, razmena iskustava”, stava su članovi delegacije Privredne komore Beograda, Jovan Krstović koordinator za industriju, Ljiljana Brajović koordinator za usluge i Miodrag Veseli koordinator za poljoprivredu i glavni organizator poslovnih susreta privredna Beograda i Tuzlanskog kantona. Za očekivati je da će već početkom naredne godine uslijediti uzvratna posjeta, dolazak delegacije privrednika i Privredne komore Beograd u Tuzlu, Tuzlanski kanton i Kantonalnu privrednu komoru Tuzla.

Beograd3
Delegaciju privrednika sa područja Tuzlanskog kantona činili su predstavnici firmi članica Komore: „Tehna“ doo Gračanica, „Fana“ doo Srebrenik, „Grin“ Gračanica, TA „Golden tours“ Tuzla, BH Telecom Direkcija Tuzla, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, „Imel“ Lukavac, „Tehnograd Comapny“ Tuzla, Hotel „Tehnograd“ Tuzla, „Tuzla kvarc“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara