Privrednici i kantonalna vlada zajedno na konferenciji lokalnih lidera u Kini

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Vlade i privrednika sa područja Tuzlanskog kantona predvođena premijerom TK Begom Gutićem učestvuje ovih dana na Trećoj konferenciji lokalnih lidera Kine i 16 zemalja srednje i istočne Evrope (CEEC), koja se održava u kineskoj provinciji Hebei. Tema ove, treće po redu, konferencije lokalnih lidera na kojoj učestvuje više od 50 lokalnih lidera 16 evropskih zemalja i 15 lidera kineskih provincija, je saradnja Kine i zemalja CEEC-a.

Reha Centar

Konferencija Kina 16 06 2016

Konferencija je prilika da se na azijskom tržištu predstave potencijali i komparativne prednosti Tuzlanskog kantona, te da se privuku kineski investitori koji su zainteresirani za ulaganje u ovaj dio Evrope. Također, delegacija privrednika predstavit će svoje i mogućnosti i potencijale ostalih privrednih subjekata sa područja našeg kantona, a sveu cilju jačanja postojeće komercijalne razmjene, te stvaranja novih poslovnih kontakata.

Konferencija Kina 16 06 2016

„Ovo je prilika da naši uspješni privrednici ostvare saradnju sa kineskim privrednicima, da eventualno ponude svoje usluge na tržištu Kine. Mi imamo već kompanije koje posluju sa Kinom i to je pokazatelj da je naša privreda konkurentna i na ovom tržištu“, istakao je premijer Gutić.

Konferencija Kina 16 06 2016

Osim delegacije Tuzlanskog kantona na Konferenciji učestvuju i delegacije Sarajevskog i Hercegovačko – neretvanskog kantona predvođene premijerima Elmedinom Konakovićem i Nevenkom Hercegom.

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara