Pripreme za Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u petak 21. decembra 2018. godine, održat će se manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Slavena Vojinović, ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK i Nedim Ćudić, član Izvršnog odbora manifestacije, na današnjem sastanku su premijeru Tuzlanskog kantona Jakubu Suljkanoviću, prezentirali urađeno i planirano za manifestaciju koja će se održati 25. put.

Reha Centar

Istaknuto je da ja na prošlom Izboru sportiste TK uvedena novina, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova. Takav način izbora najboljih sportista je naišao na odobravanje sportske javnosti i bit će nastavljen i ove godine.

„Tako su jednaku priliku za osvajanje priznanja dobili sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari na našim uslovima nemaju priliku često učestvovati na internacionalnim prvenstvima, što nije razlog da se ne nađu među nagrađenim. Posebno što u košarci, rukometu i odbojci ovaj kanton ima mnogo uspjeha na državnom nivou“, istakao je Jadran Laetović.

Predstavnici Sportskog saveza TK su istakli dobru saradnju sa resornim ministarstvom u pripremi manifestacije, ali i drugih projekata koje realizuju, dok su ministrica Vojinović i premijer Suljkanović još jednom potvrdili opredijeljenost Vlade Tuzlanskog kantona da daje nesebični doprinos ali i finansijsku podršku manifestacijama koje promovišu sport i mlade, posebno Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, čiji je Vlada TK pokrovitelj već 25 godina.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu će se održati u Bosanskom kulturnom centru TK-a uz prigodan kulturno-zabavni program i direktan prijenos na RTVTK.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara