Pripreme za Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu

Rental Travel

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u petak 21. decembra 2018. godine, odr┼żat ─çe se manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Slavena Vojinovi─ç, ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Jadran Lasetovi─ç, generalni sekretar SSTK i Nedim ─ćudi─ç, ─Źlan Izvr┼ínog odbora manifestacije, na dana┼ínjem sastanku su premijeru Tuzlanskog kantona Jakubu Suljkanovi─çu, prezentirali ura─Ĺeno i planirano za manifestaciju koja ─çe se odr┼żati 25. put.

Reha Centar

Istaknuto je da ja na pro┼ílom Izboru sportiste TK uvedena novina, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagra─Ĺenih sportista iz pojedina─Źnih i ekipnih sportova. Takav na─Źin izbora najboljih sportista je nai┼íao na odobravanje sportske javnosti i bit ─çe nastavljen i ove godine.

ÔÇ×Tako su jednaku priliku za osvajanje priznanja dobili sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, ─Źiji takmi─Źari na na┼íim uslovima nemaju priliku ─Źesto u─Źestvovati na internacionalnim prvenstvima, ┼íto nije razlog da se ne na─Ĺu me─Ĺu nagra─Ĺenim. Posebno ┼íto u ko┼íarci, rukometu i odbojci ovaj kanton ima mnogo uspjeha na dr┼żavnom nivouÔÇť, istakao je Jadran Laetovi─ç.

Predstavnici Sportskog saveza TK su istakli dobru saradnju sa resornim ministarstvom u pripremi manifestacije, ali i drugih projekata koje realizuju, dok su ministrica Vojinovi─ç i premijer Suljkanovi─ç jo┼í jednom potvrdili opredijeljenost Vlade Tuzlanskog kantona da daje nesebi─Źni doprinos ali i finansijsku podr┼íku manifestacijama koje promovi┼íu sport i mlade, posebno Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, ─Źiji je Vlada TK pokrovitelj ve─ç 25 godina.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu ─çe se odr┼żati u Bosanskom kulturnom centru TK-a uz prigodan kulturno-zabavni program i direktan prijenos na RTVTK.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara