Pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog pokreta Višegrad napali nekoliko novinarskih ekipa

Spread the love
Pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog pokreta Višegrad napali su danas nekoliko novinarskih ekipa koje su u Višegradu pratile njihovo odavanje počasti četničkom vođi Dragoljubu Draži Mihailoviću, povodom 70-godišnjice njegovog hapšenja.
Rental Travel

Tim povodom iz MUP-a Republike Srpske je saopšteno da je policija u Višegradu identifikovala i pronašla osobu koja je danas pokušala da oduzme kameru snimatelju televizije N1 iz Sarajeva.

Reha Centar

TV ekipa je višegradskoj policiji prijavila napad, koji se dogodio u mjestu Draževina po okončanju skupa koji su organizovali pripadnici Ravnogorskog pokreta Iz MUP-a navode da je skup članova Ravnogorskog pokreta u Višegradu policiji “uredno prijavljen” i prisustvovalo mu je oko hiljadu učesnika.

Ikonografija i odore koje nose pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog pokreta tada su podsjećale na devedesete godine prošlog stoljeća, kada su pripadnici paravojnih formacija u Višegradu ljude žive spaljivali, silovali i mučili.

BiH nije definisala šta su fašistička obilježja i organizacije. U Parlamentu je bilo pokušaja da bude usvojen zakon koji bi ih zabranio.

Foto: Al Jazeera – aktuelno.ba

Komentari

Komentara