Prijem za Savez penzionera/umirovljenika

Spread the love
Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u posjetu predstavnike Saveza udruženja penzionera/umirovljenika Tuzlanskog kantona. Tema sastanka bile su aktivnosti koje Savez provodi, postavljeni ciljevi, te izazovi i poteškoće s kojim se susreću u svom radu i djelovanju.

Reha Centar

Kako su istakli predstavnici Saveza, Savez se zalaže za interese svih 75.000 penzionera na području Tuzlanskog kantona, a preko 90% neophodnih finansijskih sredstava neophodnih za rad i realizaciju aktivnosti prikuplja se iz članarina oko 51.000 članova Saveza.

„Lično i kao premijer, u potpunosti razumijem položaj penzionera danas i nažalost moramo istaknuti da su penzioneri danas jedna od najugroženijih kategorija stanovništva“, rekao je premijer Gutić, te izrazio zadovoljstvo da su tokom današnjeg susreta otvorena određena pitanja.

Vlada će u narednom periodu pokazati osjetljivost i provesti određene aktivnosti s ciljem poboljšanja statusa i položaja penzionera, rečeno je tokom sastanka.

„Ovom prilikom želim izraziti svoju podršku Savezu i aktivnostima koje na nivou Federacije BiH provodite u vezi sa novim Zakonom o PIO/MIO. Nadam se da do najavljenih protesta neće doći, jer to prije svega penzioneri ne zaslužuju, ali želim istaknuti da razumijem stanje u kojem se penzioneri nalaze“, kazao je premijer Gutić, izražavajući nadu da će saradnja Vlade TK sa Savezom penzionera/umirovljenika biti nastavljena i u budućnosti, a sve s ciljem poboljšanja materijalno-statusnih pitanja penzionera.

„Vi ste bili ovdje gdje smo mi sada, a mi ćemo sigurno doći u položaj u kojem ste vi. To pred nas stavlja, prije svega, moralnu obavezu da vam pomognemo“, zaključio je premijer Gutić.

Osim premijera današnjem sastanku je prisustvovao ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Zoran Jovanović, a Savez udruženja penzionera/umirovljenika Tuzlanskog kantona su predstavljali predsjednik Skupštine SUP/U TK Haso Halilović, predsjednik Izvršnog odbora Saveza Fadil Kunto i generalni sekretar Savo Vasić.

aktuelno.ba / Vlada TK

 

 

 

Komentari

Komentara