Prijem za predstavnike medijskih kuća u organizaciji RVI Grada Tuzla FOTO

Menprom

Novogodišnji prijem i doručak sa predstavnicima medija i medijskih kuća koje egzistiraju na području Tuzlanskog kantona, tradicionalno na isteku svake kalendarske godine, upriliči Organizacija ratnih vojnih invalida Grda Tuzla.

Rental Travel

Prilika je ovo da se na svojevrstan način i zahvalimo svim medijma na susretljivosti i korektnom izvještavanju o stanju i položaju naše populacije, te za podršku projektima koje smo radili za naše članove, istaknuto je na press konferenciji.

– Želim se prije svega zahvaliti svim medijima koji su krajnje profesionalno i objektivno izvještavali naše članstvo ali i javnost o svim našim projektima koje smo realizirali u 2018. godini, a bilo ih je zaista mnogo.

Pet kuća za naše saborce, potpuno ili djelimično renoviranih i dovedenih u stanje uslovnog stanovanja naša je, rakao bih, najveća pobjeda i uspjeh u 2018. godini. Rješavanje socijalno statusnih pitanja naše populacije je rutina i to radimo svakodnevno, ali još jedna stvar koju želim napomenuti a za koju smatram da je vrijedna pažnje je iskorak koji smo napravili kada su u pitanju djeca ratnih vojnih invalida, a to je da puno našeg članstva umrlo prerano a da svojoj djeci nisu uspjeli ostaviti krov nad glavom dostojan življenja, a mi smo pomagali i takve slučajeve. Poboljšanje zdravstvene zaštite za naše članstvo, povoljniji uslovi za odrađivanje pripravničkog staša i zapošljavanje djece naših saboraca su također bili i dalje će ostati naša stalna briga.-istakao je predsjednik ORVI Grada Tuzla mr. Nihad Bukvić.

Novogodišnjoj press konferenciji prisustvovala je i šefica Službe za boračko-invalidsku zaštitu Grada Tuzla Admira Atić-Tupković koja je kazala da je RVI Grada Tuzla svijetli primjer organizacije koja brine o svom članstvu.

-Sami često iniciraju projekte, posebno one koji se odnose na stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida, koje zatim zajedno realizujemo korak po korak. Imamo jako dobru saradnju s njima i moram priznati da je zadovoljstvo surađivati. Kao gradska uprava na godišnjem nivou izdvajamo značajna financijiska sredstva za socijalno ugrožene kategorije boraca pa samim tim i za ratne vojne invalide i svaki pa i ovaj Budžet za tu stavku predviđa gotovo uvijek veća a nikako manja sredstva- kazala Atić.

Na kraju druženja svim prisutnim novinarima uručeni su i novogodišnji pokloni kao gesta poštovanja i zahvalnosti za pomoć koju pružaju u ostvarenju zacrtanih ciljeva ORVI Grada Tuzla.

Press ORVI Grada Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara