Prijem za delegaciju Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović primio je danas delegaciju Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.
Članovi delegacije, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK, Edin Hadžimuhamedović, predsjednik Skupštine Saveza, Šemsudin Muminović i tehnički sekretar Saveza, Miralem Okanović, ovom prilikom, gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću, uručili su “Zlatnu plaketu sa ljiljanom”.

Reha Centar

ZLATNA PLAKETA ZA JASMINA IMAMOVIĆA

„Odlukom Upravnog odbora Saveza, donesenoj na redovnoj sjednici, održanoj 24. maja. 2016. godine, „Zlatna plaketa sa ljiljanom“ dodijeljena je gradonačelniku Tuzle. Ovo rijetko priznanje, gradonačelniku Imamoviću je dodijeljeno za pomoć u radu našeg Saveza i nesebičan doprinos u organizaciji obilježavanja Dana “Zlatnih ljiljana” Bosne i Hercegovine, koje je održano 15. maja ove godine u Tuzli. Priznanje je dodijeljeno u povodu 12. juna, Dana dobitnika najvećih ratnih priznanja TK“ – izjavio je predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja TK Edin Hadžimuhamedović.

Ovom prilikom gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, zahvalio se delegaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK na njihovom doprinosu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95., braneći nas od agresije na BiH i odabiru planetarno popularnog, 9. maja, Dana pobjede na fašizmom i Dana Europe, kao datuma za obilježavanja Dana “Zlatnih ljiljana” Bosne i Hercegovine.

ZLATNI LJILJANI

„Pokazalo se da uvijek postoji opasnost od fašizma, kao jedne vječite opasnosti. Dokaz tome je  da su ARBiH i MUP BiH, prva vojna sila koja se oružjem suprotstavila novom fašizmu u Europi. Zahvaljujem se na onome što su uradili braneći sve nas od agresije na BiH, te poslijeratnim porukama antifašizma, cjelovitosti BiH i visokom moralnom držanju. Time su pokazali da najhrabriji nemaju samo tu vrlinu već i inteligenciju i nesebičnost. Hvala im na savršenoj organizaciji prijema velikog broja ljudi tokom održavanja Centralne manifestacije Dana Zlatnih ljiljana BiH, u Tuzli. Dodjelom ovog priznanja učinili su mi veliku čast“ –  izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Predstavnici Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK su se nakon prijema zahvalili Gradskoj administraciji, posebno Službi za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica, na podršci i pomoći koju pruža boračkim udruženjima i porodicama, a gradonačelniku Tuzle poželjeli mnogo uspjeha u budućem radu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara