Prezentacija kampanje “Budi junak svoje zajednice“ i tema iz oblasti poduzetništva

Spread the love
Menprom

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona organizuje prezentaciju kampanje “Budi junak svoje zajednice“ i tema iz oblasti poduzetništva u okviru održavanja 14. Međunarodnog sajma turizma LIST 2016. Prezentacija će biti održana 13.5.2016. godine sa početkom u 12,00 sati u prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac.

Reha Centar

Riječ je o kampanji koja se provodi sa ciljem ohrabrivanja i osnaživanja mladih aktivista sa područja Tuzlanskog kantona, te uključivanja društveno odgovornih preduzeća i filantropa u jačanje lokalne zajednice koju će  prezentirati Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice Tuzla.

Kroz ovu kampanju se pružila prilika društveno-odgovornim preduzećima da pokažu vjeru u mlade i svojim donacija ohrabre omladinske organizacije i grupe, te im pomognu da sprovedu društveno korisne projekte kao pravi junaci svojih zajednica. Na Sajmu će se prezentirati edukativni kursevi za mlade i rezultati projekta finansiranog od strane Ministarstva razvoja i poduzetništva prezentatora Sabine Sinanović Ćatibušić, izvršne direktorice Udruženja građana Agora Tuzla. Također ostvarene rezultate projekta i temu Omladinskog poduzetništva, Trening kuća za mlade „Labirint“ predstaviće Asja Dizdarević, predsjednica organizacije „Osmijeh za osmijeh“ i Sanela Karić, koordinatorica „Labirinta“.

Prezentacijama će prisustvovati mladi sa područja Tuzlanskog kantona, a uvodnu riječ će dati ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić.

aktuelno.ba – odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara