Press konferencija SDP-a TK: Ne želimo sudjelovati u obračunima unutar SDA

U jednoj od pauza današnje vanredne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, press konferenciju održala je Socijaldemokratska partija TK čiji su poslanici u Skupštini TK-a, ali i sam predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a smatrali za obaveznim se izjasniti i očitovati po pitanju novonastale situacije u Skupštini Tuzlanskog kantona.

“Još puno prije smo tražili smjenu Vlade jer smo imali niz argumenata za tako nešto, ali nismo bili podržani. Kao odgovor na sukobe unutar SDA dobili smo danas prijedlog za smjenu Vlade Tuzlanskog kantona. Želimo napomenuti da današnja inicijativa za smjenu Vlade Tuzlanskog kantona nije došla kao produkt želje da ovom kantonu bude bolje već kao revanš za neke smjene unutar SDA adresirane čelnicima SDA u Sarajevu, mi to smatramo kao SDA-ovo blato i mi se nećemo valjati u tom blatu i kod svih današnjih izjašnjavanja mi ćemo biti suzdržani” – izjavio je na press konferenciji SDP TK Dževad Hadžić, predsjednik Kluba SDP-a u Skupštini TK.

On je još dodao da po Ustavu i Zakonu kantona ovo nije legitiman način smjene Vlade i da se danas pokušava na silu doći do rušenja digniteta Skupštine jer nisu ispoštovane sve procedure propisane zakonom.

M.T.

 

Komentari

Komentara