Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić: Fiskulturna sala za potrebe učenika OŠ „Sjenjak“ u Tuzli će biti u funkciji do kraja sljedeće godine

Spread the love
Rental Travel

Polaganjem kamena temeljca danas je zvanično i otpočela izgradnja fiskulturne sale za potrebe učenika Osnovne škole „Sjenjak“ u Tuzli. Obzirom da se radi o zajedničkom projektu Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle, kamen temeljac zajedno su položili premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i resorni ministar Zlatan Muratović, te gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Reha Centar

Ovom prilikom premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić je istakao kako je njegova inicijativa za ovaj projekat dobila podršku i gradske uprave Tuzla te da će do kraja zajedno istrajati na ovom projektu.

„Ove godine Vlada je izdvojila 150.000 KM za realizaciju ovog projekta i to je samo dio od ukupno 1,4 miliona KM koliko smo ove godine izdvojili za kapitalne projekte u oblasti obrazovanja. Ovogodišnja izdvajanja dovoljna su za početak radova, a mi ćemo već naredne godine, ponovno sa Gradom Tuzla, izdvojiti i preostala potrebna sredstva kako bi se izgradnja okončala do početka naredne školske godine”- izjavio je za medije premijer Gutić.

R.T.

 

Komentari

Komentara