Premijer TK primio kadeta Čerkezovića

Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Izet Jagodić primili su danas Emira Čerkezovića, člana kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je osvojio prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Reha Centar

Veliki doček za Emira Čerkezovića u Tuzli

Čestitavši mladom i perspektivnom sportisti na uspjehu, premijer Gutić je istaknuo da se nada da će se nakon ovog uspjeha naših sportista svi nivoi vlasti, počevši od općina  pa do Federacije, probuditi i početi više ulagati u sport i mlade sportiste. „Vlada Tuzlanskog kantona u ovoj je godini, i pored teške novčane situacije, za sport planirala izdvojiti 400 hiljada KM a nadamo se da ćemo  pronaći mogućnosti da više pomognemo i marginaliziranoj kulturi“, rekao je premijer Gutić ovom prilikom.

Resorni ministar Jagodić pohvalio je 16. godišnjeg košarkaša te rekao kako se nada da će uspjesi biti ponovljeni i u obrazovnom procesu koji je pred Čerkezovićem.

Ovom je prilikom premijer Gutić Emiru Čerkezoviću uručio poklon –ručni sat i najavio da će mu narednim danima, odlukom Vlade biti uručena i novčana nagrada.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara