Premijer TK Irfan Halilagić srušio sve glasine o “stranačkom premijeru” i pozvao sve politike u ovom kantonu na zajedničko djelovanje

U jeku predizborne kampanje kada je profitabilno i popularno napadati i kriviti druge i drugačije, premijer Halilagić poslao jasnu poruku svim politikama i političarima u Tuzlanskom kantonu.

Menprom

Prilikom imenovanja na poziciju premijera Tuzlansog kantona i njegovog prvog obraćanja javnosti,  politički neistomišljenici su ga osudili za, potvdiće se danas, ipak samo gaf u redoslijedu riječi u rečenici “Obećavam da ću raditi u interesu stranke i građana Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Da je to ipak bio samo trenutak nespretnog redanja riječi, ambiciozni  i mladi premijer je kroz svoj kratki mandat dokazao i građanima ali i političkim oponentima.

Konkretno je obećao čak osamnaest mjera od kojih je u potpunosti uspio realizirati njih 14, dok su preostale četiri u fazi realizacije i zajedno sa aktuelnim sazivom Vlade u svakom trenutku vodio brigu o svim građanima Tuzlanskog kantona, bez obzira iz koje općine ili grada oni bili.

Zanimljivo je i to da je jedini premijer koji nije koristio godišnji odmor a od pet radnih dana koliko je imao na raspolaganju čak tri je proveo na poslu.

No, ono što je posebno zanimljivo, a što ruku na srce nije bio slučaj sa nekim drugim sazivima Vlade i premijerima je da je razbio sve stereotipe o “stranačkom poslušniku” koji će raditi u interesu Banovića, Čelića, Sapne, Živinica i sl a da će i on i ovaj saziv Vlade, zbog stranačke pripadnosti  gradonačelnika, Tuzlu pokušati zaobići u svakom slučaju.

Otišao je premijer Halilagić i korak dalje pa je u jeku predizborne kampanje kada je popularno napadati druge i drugačije, pozvao sve stranke sa prostora Tuzlanskog kantona na ujedinjenje oko zajedničkih strateških ciljeva kao što je putna deblokada Tuzlanskog kantona.

Kako ovaj naš osvrt ne bi dobio obrise plaćenog političkog oglašavanja ili predizborne priče, o političkom angažmanu i kandidaturi aktuelnog premijera Irfana Halilagića ne želimo pisati, ali ono što nam je bio cilj i želja jeste da skrenemo pažnju kako smo ujedinjeni oko nekih strateških ciljeva za ovaj kanton i sve njegove građane puno i ozbiljniji i jači s kim god razgovarali i pregovarali.

Evo i dokaza za napisano

Čak četiri od pet škola u koje će se uložiti preko osam miliona maraka su iz Tuzle, premijer objasnio zašto:

Putna deblokada Tuzlanskog kantona i kako je razbiti:

Na novinarsko pitanje da li ste koristilli godišnji odmor i gdje ste putovali, premijer odgovorio:

M.T.

 

 

Komentari

Komentara