Premijer TK Bego Gutić uputio pismo saučešća članovima porodice poginulog policajca

Rental Travel

Povodom jučerašnjeg ubistva jednog i ranjavanja dvojice službenika policije u Zvorniku, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je uputio pisma saučešća članovima porodice poginulog službenika policije u Zvorniku, ministru unutrašnjih poslova RS-a Draganu Lukaču, načelniku Službe javne bezbjednosti Zvornik Stanimiru Vidoviću i načelniku Opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću.

Reha Centar

„…U proteklim godinama Zvornik je započeo proces povratka i suživota koji je ovim činom duboko uzdrman. Apelujemo na sve organe i institucije da što prije utvrde činjenice i okolnosti pod kojima se ovo dogodilo. Bilo kakve pokušaje destabilizacije stanja i suživota koje smo predano gradili sve ove godine javno osuđujemo.

Osim što se radi o direktnom napadu na Službu javne bezbijednosti Zvornik, nema sumnje da je ovo bio i napad na državu Bosnu i Hercegovinu, sve njene ustanove i institucije, te sve građane naše zemlje. Pogibijom kolege Đurića na gubitku smo svi, od porodice, koja trpi nenadoknadiv gubitak, Služba, Centar i MUP RS-e u cjelini, koji su izgubili prijatelja i kolegu, ali i svi mi koji ljude ne dijelimo nikako drugačije osim na dobre i zle…“ stoji u pismima saučešća premijera Gutića.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara