Premijer i ministri čestitali početak školske godine

Spread the love
Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, danas su, prvog nastavnog dana u školskoj 2016/17. godini, posjetili Osnovnu školu „Pazar” i Mješovitu srednju mašinsku školu u Tuzli. U povodu početka nove školske godine, premijer Gutić i ministri Muratović i Hadžiefendić uputili su želje za uspješno školovanje, dobro zdravlje, dobru saradnju sa nastavnicima, kako prvačićima koji su prvi put sjeli u školske klupe, tako i djeci svih uzrasta koji su započeli nove nivoe obrazovanja u ovoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Prvi dan skole 03 01 09 2016Na prigodnoj svečanosti organiziranoj u čast prvačića u osnovnoj školi “Pazar”, ministar Muratović zaželio je roditeljima i đacima – prvacima sreću, dobro zdravlje i puno uspjeha u životu, radu i učenju, ali i svim zaposlenicima u ustanovama obrazovanja.

Čestitke učenicima i nastavnicima uputio je i ministar Hadžiefendić koji se ovom prilikom prisjetio svojih školskih dana provedenih upravo u učionicama OŠ „Pazar“.

Prvi dan skole 04 01 09 2016Današnja posjeta ujedno je bila i prilika da direktori škola upoznaju delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona sa radom i funkcionisanjem ovih ustanova, pri čemu su zajedno obišli učionice i prostore u objektima. Posebna pažnja posvećena je Mješovitoj srednjoj mašinskoj školi u Tuzli, s obzirom na mogućnosti i potencijal koji ova škola pruža tokom i nakon obrazovanja.   Premijer Bego Gutić najavio je da će Vlada Tuzlanskog kantona podržati sve strukovne i tehničke škole, a za određena zanimanja, za kojima postoji opravdana potreba i potražnja na tržištu rada, Vlada će sagledati da u narednom periodu ponudi i određene stipendije. Također, uradit će se i analiza potrebnih kadrova i zanimanja u narednom periodu, te će resorno ministarstvo predložiti podršku u vidu materijalne i tehničke opremljenosti.

Prvi dan skole

Prvi dan skole 02 01 09 2016

Premijera Gutića i ministre Muratovića i Hadžiefendića, tokom posjeta, ugostili su direktor OŠ “Pazar” Almir Dorić i direktor Mješovite srednje mašinske škole u Tuzli, Emir Teskeredžić. Također, resorni ministar Muratović i pomoćnica ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahić, danas su posjetili i dvije škole u Lukavcu, i to Osnovnu školu “Lukavac Mjesto” i Mješovitu srednju školu, gdje su uputili čestitke za početak nove školske 2016/17. godine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara