Premijer Hodžić se susreo sa direktorom Porezne uprave FBiH

Spread the love
Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić susreo se danas sa direktorom Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine Šerifom Isovićem i pomoćnikom direktora i rukovodiocem Kantonalnog poreznog ureda u Tuzli Rešadom Nurićem. Ovom prilikom razgovaralo se o aktivnostima Porezne uprave s posebnim akcentom na područje Tuzlanskog kantona. Između ostalog pažnja je posvećena i analizi trendova poslovanja privrednih subjekata u vrijeme pandemije, te posljedicama koje ona ostavlja.

Reha Centar

Tokom sastanka, kojem su je prisustvovao i ministar finansija TK Vedran Lakić, izražene su intencije i Porezne uprave FBiH i Vlade Tuzlanskog kantona za stvaranje zakonskog okvira i ostalih preduslova za poboljšanje poslovnog ambijenta, izjednačavanju odnosa prema javnom i privatnom sektoru, ali i naplati poreznih prihoda.

Premijer Hodžić i direktor Isović su se složili da i Vlada Tuzlanskog kantona i Porezna uprava FBiH žele biti servis privredi, ali onom dijelu privrede koji želi raditi transparentno i u zakonskim okvirima.

„Takvi privrednici i privredni subjekti će i u Vladi i u Poreznoj upravi uvijek imati partnera za rješavanje poslovnih izazova“, složili su se Hodžić i Isović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara