Predstavnici akademske zajednice i mladi, okosnica Stranke za BiH Tuzla u naredne četiri godine

Menprom

U prepunoj sali Motela Rudar u Tuzli, u prisustvu  137 delegata iz svih gradskih mjesnih zajednica, te velikog broja gostiju, Gradska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tuzla, održala je Izbornu skupštinu na kojoj su izabrana radna tijela stranke.

Reha Centar

137  delegata sa pravom glasa, biralo je  novi saziv Savjeta stranke, najvišeg stranačkog tijela na nivou gradske organizacije,  koji će u naredne četiri godine brojati 15 članova.

STRANKA ZA BIH TUZLA STRANKA ZA BIH TUZLA

Pored velikog broja gostiju, iz javnog  i političkog života Tuzle, skupštini je prisustvovala i delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu sa državnog nivoa.

Predsjednika, kao i podpredsjednike, te ostale funkcije, će birati novoizabrani Savjet stranke na svojoj prvoj konstituirajućoj sjednici, koja se po statutu stranke obavezno treba održati najkasnije u roku od 15 dana od dana održavanja skupštine.

STRANKA ZA BIH TUZLA

Prisustvo velikog broja novih članova, te uzornih predstavnika akademske zajednice Tuzle, su po svemu viđenom garancija da Stranka za BiH u Tuzli ima veliku perspektivu, kao stranka centra koja se uvijek zalagala prije svega za Državu i njene interese zbog čega je često puta bila osporavana i tretirana kao stranka koja treba prestati misliti o državnoj imovini, Državi, Ustavu i državnom uređenju po principu ekonomskih a ne nacionalnih ili etničkih regija,ali kako je danas istaknuto Stranka za BiH će i dalje ostati dosljedna svojim principima djelovanja,

STRANKA ZA BIH TUZLA

Prof Hajro Kofrc, prof. Nedim Čaušević, mr Selma Bijelić samo su neka od novih imena u novom sazivu Savjeta Stranke za BiH Tuzla.

STRANKA ZA BIH TUZLA STRANKA ZA BIH TUZLA

Novi saziv Savjeta Stranke za BiH Tuzla čine:

Hasib Gazibegović
Midhat Osmić
Dragana Šarić
Jasenko Konjić
Elizabeta Hamzić
Nedžad Durmić
Nedžad Siočić
Hajro Kofrc
Nedim Čaušević
Selma Bijelić
Samir Karabegović
Mirza Suljić
Enisa Ahmetović
Miralem Gasal
Enes Hasanbašić

 

 

Press služba Stranke za BiH Tuzla

aktuelno.ba

 

 

 

Posted In: