Predstavljena zbirka poezije “Otvoriše se kapije” autorice Edime Efendić – Džinić iz Tuzle

U petak 20. septembra pred brojnom tuzlanskom publikom održana je promocija zbirke poezije  “Otvoriše se kapije” autorice Edime Efendić – Džinić iz Tuzle. O knjizi su govorili Idriz Hodžić, književnik, mr.sc.Sedžida Beganović-Isaković i mr.sc.Enisa Žunić.

Prisutni su takođe uživali slušajući vrhunsku izvedbu na violini učenice Srednje muzičke škole Asje Merdić.

Prema riječima mr.sc.Sadžide Beganović -Isaković Edima Efendić – Džinić je jedan rudnik zlata na ovim prostorima.

– Sa ponosnom možemo da kažemo da je upravo Edima sa još dvoje bosanskohercegovačkih književnika odabrana da se nađe u Svjetskoj antologiji poezije gdje je stiglo 5365 prijavljenih, kazala je Beganović-Isaković.

Edima Efendić Džinić rođena je 25.05.1971. godine u Zvorniku. Još kao mala počela je pisati poeziju. U srednjoj školi prepoznaje se taj talenat.

Od prošle godine ozbiljno se počinje baviti pisanjem gdje dolazi i prvi rezultat te velike ljubavi a to je prva samostalna zbirka ” Otvoriše se kapije” koja je objavljena 2019. godine.

Mnoge pjesme su objavljivane u različitim Zbornicima poezije .Sa Kulturom Snova – Zagreb ima 10 zajedničkih zbirki gdje je i službeni član. Pjesme su objavljivane u Makedonij, Hrvatskoj, Meksiku, Indij, Rumunij, Mađarskoj…

Komentari

Komentara