Predsjedništvo BiH o pripremama odgovora na Upitnik Evropske komisije

Spread the love
Rental Travel

Izvještaj o poduzetim mjerama i preostalim aktivnostima u vezi s pripremama odgovora na Upitnik Evropske komisije, jedna je od tačaka dnevnog reda današnje sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Na dnevnom redu 37. sjednice državnog predsjedništva je i Prijedlog platforme za nastup delegacije BiH na 72. zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku u septembru, te Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o ukidanju viza za nositelje pasoša.

Izvještaj sa sastanka Sjevernoatlantskog vijeća na nivou stalnih predstavnika (NAC)+ BiH, održanog u Briselu 20. jula, također je na dnevnom redu.

Predsjedništvo BiH trebalo bi raspravljati i o Prijedlogu odluke o prihvatanju Amandmana broj 3 na Ugovor o finansiranju sklopljen između Evropske investicione banke, BiH i Federacije BiH 15. jula 2008. godine u Sarajevu i 18. avgusta 2008. godine u Luksemburgu i naknadni Amandman na Ugovor/Vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH.

U prijedlog dnevnog reda sjednice Predsjedništva BiH je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva narodne odbrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći BiH, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

BHRT

Komentari

Komentara

Posted In: