Predramazanski Koncert u BKC – u Tuzla

Spread the love
Menprom

U sklopu velike turneje povodom obilježavanja 20 godina postojanja i brojnih nastupa širom svijeta, članovi hora “Hazreti Hamza” odlučili su i Tuzlacima omogućiti da poslušaju njihove pjesme. Ovaj put koncert će biti održan u susret predstojećeg mjeseca Ramazana. Organizator  koncerta je hor “Hazreti Hamza”, a suorganizator je BKC Tuzla.

Reha Centar

Pored velikih gradova kao sto su Los Angeles, Miami, Vancouver, Dallas, Beč, Istanbul, Zagreb… Ova svjetski popularna muzička grupa imala je do sada samo jedan solistički koncert u BiH i to u Sarajevu, tako da je Tuzli pripala čast da bude drugi grad u našoj zemlji koji će biti domaćin članovima ovog hora.

HOR HAZRETI HAMZA

Bez obzira što su po svojoj etničkoj pripadnosti i vjeri Bošnjaci i muslimani, i što izvode duhovnu muziku koja se veže za islam, ova muzička grupa gdje god da nastupa u svijetu predstavlja BiH u cjelini, onakvu kakva jeste, multietnička i multikulturalna. Svjetska popularnost, milionski pregledi na yu tube-u i posjete na njihovim koncertima dovoljno govore o njima.

Koncert hora “Hazreti Hamza” u Tuzli održati će se u petak, 20. juna sa početkom u 19:30 sati u BKC-u. Ulaznice po cijeni od 8 KM u predprodaji i 10 KM na dan koncerta mogu se kupiti u Marketing službi BKC-a i na tuzlanskom Korzu kod Seje&Vilija.  Sve informacije i rezervacije na telefon 035/ 311 070.

Hor Hazreti Hamza

AKTUELNO.BA

 

 

 

Komentari

Komentara