Poznati kandidati za ovogodišnjeg “Malog princa”

Transturist Tuzla

Pripreme za jubilarni 15. Međunarodni dječiji festival «Vezeni most 2018», kako je saopšteno iz Društva prijatelja knjige «Mali princ» Tuzla, u punom su jeku. Dogovoreno je da gošća ilustratorka ove godine bude beogradska umjetnica Ana Grigorjev, koja će uraditi plakat ovogodišnjeg «Vezenog mosta», prirediti u Tuzli izložbu svojih ilustracija i održati umjetničke radionice sa likovnim talentima.

Menprom

Svoj dio posla odradili su i selektori dr Ibrahim Kajan (BiH), dr Svetlana Kalezić-Radonjić (Crna Gora), dr Marina Gabelica (Hrvatska) i dr Zorana Opačić (Srbija), pa je poznato svih osam knjiga nominiranih za «Malog princa».

U konkurenciji za brončanu statuu Malog Princa, ove godine su «Vjetrić nestaško», Jelene Glišić i «Djeca koja lete», Nure Suljkanović (BiH),

 

«Puh Đorđe i duhovi Triftara», Žarka Vučinića i «Zovu me Čupa», Nataše Nelević (Crna Gora), «Dom iza žice», Jasminke Tihi-Stepanić i «Sve o Evi – Vodič za sanjare», Nene Lončar (Hrvatska), «Krokodil peva», Vesne Aleksić i «Banda neželjenih ljubimaca», Uglješe Šajtinca (Srbija). Knjige su izašle u izdanju «Art scene» Banja Luka, izdavačke kuće «Lijepa riječ» Tuzla, izdavačke kuće «Grigorije Dijak», Podgorica, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, Naklade «Ljevak» Zagreb, «Kreativnog centra» Beograd i «Pčelice» Čačak.

 

Festival «Vezeni most», na kome će biti uručene nagrade za nominaciju i nagrada «Mali princ» za najbolju dječiju knjigu u regionu, planirano je da se održi krajem oktobra ove godine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara