Poziv za prijavu na radionicu “Naš grad, naš prostor!”

Menprom

Omladinski pokret “Revolt” poziva sve zainteresovane da se prijave na interaktivnu radionicu koju organizuje u  petak- 23.11.2018. i subotu- 24.11.2018. pod nazivom “Naš grad, naš prostor.” Učesnice i učesnici će imati priliku da se upoznaju sa aspektima aktivizma u javnim prostorima i u preuređenju javnih prostora, razmijene iskustva sa učesnicama i učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i u okviru zajedničkog rada mladi će imati priliku da praktično nauče i ovladaju tehnikom izrade stencila i primjene istih u planiranju lokalnih akcije u svojim zajednicama.  U okviru programa održat će se projekcija filma “Exit Through the Gift Shop.”

Reha Centar

Poziv je otvoren za sve zainteresovane, mlade iz Bosne i Hercegovine da se pridruže i da svojim doprinosom istaknu važnost i potaknu suradnju u oblasti zagovaranja i doprinosa lokalnoj zajednici kroz aktivizam, ali i budu dio umrežavanja kako bi na jedinstven način doprinijeli/e zajednici u kojoj žive.

Aktivnost je nastala kao rezultat projekta Urban Steps For Resilient Future u organizaciji mreže CDNEE-a a koji ima za cilj uključiti mlade koji će se baviti urbanim zajednicama – posebno načinom na koji su izgrađeni (ekološki i socijalno)  i ojačati ulogu mladih u njihovom oblikovanju i unapređenju. Javni prostori i urbane zone su politička i socijalna područja sa kojima se mladi identifikuju i gdje oni ostvaruju svoja prava. Postoji potreba za vraćanjem tih prostora i jačanjem veza mladih sa njima. U saradnji sa CDNEE-om želimo da  osnažimo mlade ljude u preoblikovanju svojih zajednica kroz direktne akcije – zasnovane na principima demokratije i inkluzije.

Troškove prevoza, hrane i smještaja  pokriva organizator.

Svi zainteresovani/e prijave mogu slati na ovaj:  link

Omladinski pokret “Revolt”

aktuelno.ba

Komentari

Komentara