Poziv za foto konkurs u organizaciji Revolta

Rental Travel

Omladinski pokret “Revolt” objavljuje konkurs za izbor najbolje fotografije mladih fotografa (amateri i profesionalni fotografi) sa područja Sjeveroistočne Bosne o temi “Spoznaj, prepoznaj, promijeni!”. Cilj konkursa, koji je dio istoimenog projekta, je potaći mlade fotografe da svojim radovima prikažu kako vide Bosnu i Hercegovinu kroz prizmu ljudskih prava, aktuelnih političkih i socijalnih dešavanja.

Reha Centar

Tema: Pokažite fotografijom kako vidite stanje u Bosni i Hercegovini, da li je došlo do promjena nakon februarskih protesta, nakon izbora?! Da li su ljudi postali aktivni, žele li mijenjati stvari ili su i dalje pasivni i ne reaguju na sve što se oko njih dešava?!

Rok: Konkurs traje od 20. januara 2015. godine do 15. februara 2015. godine. Nakon konkursa, svi pristigli radovi bit će izloženi na izložbi “Spoznaj, prepoznaj, promijeni!” u martu 2015. godine.

Slanje fotografija: Fotografije trebaju biti poslane isključivo u digitalnom obliku, crno bijele ili u boji. Trebaju biti optimizirane za print (300 dpl, u JPG formatu, minimum 1024 px po kraćoj strani). Veličina fotografije može biti min. 2MB i max. 5MB. Jedan autor/ica može poslati najviše 5 fotografija. Fotografija treba da ima naziv i opis u jednoj rečenici, koji objašnjava na koji način je fotografija povezana sa temom. Fotografije se dostavljaju slanjem na e-mail adresu:

revolt.tuzla@gmail.com.

Nagrade: Autori/ce tri najbolje fotografije po оcjeni stručnog žirija bit će novčano nagrađeni. Ostali autori/ce fotografija dobit će simbolične nagrade koje će pripremiti Omladinski pokret “Revolt”.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara