Poziv za foto konkurs

Spread the love
Rental Travel

Omladinski pokret “Revolt” objavljuje konkurs za izbor najbolje fotografije mladih fotografa (amateri i profesionalni fotografi), uzrasta do 35 godina, sa područja Sjeveroistočne Bosne na temu “Ravnopravnost”.

Reha Centar

Cilj konkursa, koji se implementira u okviru projekta „Are you in?“, je potaći mlade fotografe da svojim radovima prikažu kako vide Bosnu i Hercegovinu kroz prizmu ljudskih prava, aktuelnih političkih i socijalnih dešavanja.

Konkurs ostaje otvoren do 24. jula 2016. godine. Nakon konkursa, svi pristigli radovi bit će izloženi na izložbi “Are you in?!” koja će se održati u zadnjoj sedmici jula mjeseca 2016. godine.

Slanje fotografija: Fotografije trebaju biti poslane isključivo u digitalnom obliku, crno bijele ili u boji. Trebaju biti optimizirane za print (300 dpl, u JPG formatu, minimum 1024 px po kraćoj strani). Veličina fotografije može biti min. 2MB i max. 5MB. Jedan autor/ica može poslati najviše 3 fotografije. Fotografija treba da ima naziv i opis u jednoj rečenici, koji objašnjava na koji način je fotografija povezana sa temom. Fotografije se dostavljaju slanjem na e-mail adresu:

revolt.tuzla@gmail.com.

Nagrade: Autori/ce tri najbolje fotografije po оcjeni stručnog žirija bit će nagrađeni simboličnom nagradom.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara