Poziv na javnu tribinu „Solidarnost među ženama“  

 Fondacija CURE u suradnji sa “HO HORIZONTI” Tuzla , a  uz podršku Fondacije Heinrich Böll organizuje Javnu tribinu „Solidarnost među ženama“  koja će se održati  13.11.2019. godine u prostorijama J.U. Narodna i Univerzitetska Biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, sa početkom u  16h.

Na javnoj tribini će se razgovarati o ulozi i neiskorištenim potencijalima žena u političkom i javnom životu BiH, problemima u radu sa kojima se suočavaju žene u  lokalnim zajednicima, te na koji način žene iz javnog i političkog života mogu zajedno doprinijeti pozitivnim promjenama u njihovoj lokalnoj zajednici.

Zadovoljstvo nam je predstaviti moderatoricu javne tribine aktivistkinju Fondacije CURE Medinu Mujić, i govornice Mira Vilušić, psihoterapeutkinja i stručna konsultantica Udruženja „HO HORIZONTI“ Tuzla i Nedžada Avdić, dipl. Pravnica i aktivistkinja neformalne Ženske lobi grupa.

Fondacija CURE želi osnažiti ulogu žene u društveno političkom životu BiH, a jačanje vide kroz zajednički rad političarki i aktivistkinja, u razmjeni iskustava, povezivanju i zauzimanju javnih prostora. Poseban naglasak je na dosadašnjim negativnim i pozitivnim iskustvima žena koje žele da dođu do promjena u bh. društvu.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Solidarnost među ženama“, koji Fondacija CURE uz podršku Fondacije Henirch Böll realizuje u Sarajevu,Tuzli,Konjicu i Prnjavoru.

Naša namjera je da ovim projektom omogućimo ženama iz lokalnih zajednica da se aktivnije uključe u sve procese donošenja odluka što će neminovno voditi ka tome da ćemo na kraju projekta imati osnažene aktivistkinje u lokalnim zajednicama, koje su umrežene sa osnaženim lokalnim političarkama i ženama aktivnim u političkom životu. Zajedno ćemo raditi na definisanju problema u loklanim zajednicama te promovirati pozitivne društvene promjene. Želja nam je da aktivnim radom u  lokalnim zajednicama promovišemo istraživanja i monitoring politika iz ženske perspektive, te direktno učestvujemo na definisanju prioriteta razvojnih politika u ciljanim sredinama.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara