Pozitivni rezultati Rudnika “Kreka”

Spread the love
Rental Travel

– Mjesečna proizvodnja preko 200.000 tona uglja – Proizvodnja iznad planirane – Izvučen poplavljeni bager u “Šikuljama” –

Reha Centar

Avgust 2016. godine je mjesec koji će u Rudnicima “Kreka” Tuzla svrstati u rubriku pozitivnih kretanja. Kako je za službeni web portal Kantonalne privredne komore Tuzla izjavio Osman Bleković direktor rudnika “Kreka” Tuzla, ostvareni su zavidni rezultati koji daju nadu u bolje sutre. “Rudnici „Kreka“ mjesec august završili su sa proizvodnjom od  204.600 tona uglja.

Površinski kopovi Dubrave i Šikulje ostvarili su proizvodnju iznad planirane, dok rudnik „Mramor“ zbog preseljenja KMŠČ nije ostvario planiranu proizvodnju u potpunosti, ali je u odnosu na date okolnosti u zadovoljavajućim okvirima. Prosječna dnevna proizvodnja kretala se oko 6640 tona uglja što je zahtijevalo maksimalan angažman i zalaganje svih  uposlenika.

U toku mjeseca augusta na Rudniku“Šikulje“ izvučen je poplavljeni bager SRs 401 int.br.1 i u toku je njegova defektaža, dok je na Rudniku „Dubrave“ u rad pušten SRs 402-int.br.3 čijim angažmanom se očekuje oko 140.000 m3 otkrivke”, izjavio je direktor Bleković. Prema njegovim riječima, ovdje se neće stati. Pozitivna kretanja se očekuju i u narednom periodu, postavljaju se novi zadaci i ciljevi pa je s tim u vezi, planirana proizvodnja za mjesec septembar 202.170 tona uglja.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: