Pozitivna energija i humanost učenika III-2. razreda Rudarske škole Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Ranije humanitarne aktivnosti učenika 4. razreda Rudarske škole probudile su želju i osjećaj empatije  kod mlađih učenika. Naime ,učenici III-2 ,  sa razrednikom Derdemez Mralemom i profesorom Mirzom Terzić nastavili su humanu aktivnost.

Reha Centar

Posjetili su  šestočlanu porodicu Torić u Maglaju za koju su čuli u emisiji ,,Ispuni mi želju,, Otac je bolestan , majka čuva dvije tek rođene bebe ,a Elma i Elmin idu u osnovnu školu.Naši  humani učenici nisu ostali ravnodušni na želje mališana. Porodici su dali novac , a dječici pokolnili školski pribor.

Pozitivna energija se širi i njima se pridružuju učenici IVS1 IZ Saobraćajne škole sa razrednicom Nerminkom Avdić , ali i rudari iz Rudnika Đurđevik. Ukupno su donirali 170km .

RUDARSKA ŠKOLA TUZLA

Kako kaže naš učenik Jakub Selimović:

,,,Sretni smo što možemo olakšati i na momenat uljepšati dan Elmi i Elminu ,bratu i sestri kojima je neophodan školski materijal. Ovo je porodica koja  jedva preživljavava, otac je bolestan , ali to ga ne sprječava da radi teške poslove…Sretan sam sto nas ima sve više koji želimo svoju energiju usmjeriti na dobra djela.,,

RUDARSKA ŠKOLA

 

,,Pozivamo sve dobre ljude koji mogu pomoći ,olakšati život bespomoćnim i nejakim ljudima.,,-poručuju učenici Rudarske škole!

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara