Povodom 11. u mjesecu premijer Kantona primio Žene Srebrenice

Rental Travel

Kao i svakog 11-og u mjesecu, i danas će u Tuzli članice udruženja „Žene Srebrenice“ mirnom protestnom šetnjom opominjati i podsjećati na genocid koji se dogodio u Srebrenici 1995.godine.

Reha Centar

Kako bi im pružio podršku u njihovom radu, članice Udruženja primio je danas premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. „Tuzlanski kanton je od 1992. godine do danas, prvobitno kroz odbranu, prihvat izbjeglih i raseljenih osoba, a kasnije i za povratak najviše dao za Podrinje. Nažalost mnogi to danas ne žele da vide.

I danas, povratnike podržavamo, ali na nešto drugačiji način. Za njihovo liječenje na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli obezbijeđeno je oko 600.000 KM“, rekao je premijer Gutić, ističući da će vrata Vlade Tuzlanskog kantona za članice ovog udruženja uvijek biti otvorena.

Članice udruženja „Žene Srebrenice“ su iskazale svoju zahvalnost Vladi na dosadašnjim, ali i trenutnim i budućim aktivnostima koje Tuzlanski kanton čini za Srebrenicu, te iskazale svoje razumijevanje za stanje u Budžetu Tuzlanskog kantona. „Naše udruženje u potpunosti razumije tešku situaciju u kojoj se kanton nalazi i zbog toga se u svom radu prije svega oslanjamo na svoj rad i sredstva stranih donatora“ rekla je Hajra Ćatić i premijeru Tuzlanskog kantona poklonila knjigu „Ujedinjeni narodi na srebreničkom stubu srama“ koja sadrži 104 svjedočenja o ulozi UN-a u genocidu nad stanovništvom „Zaštićene zone Srebrenice“.Osim gospođe Ćatić u ime Udruženja današnjem sastanku prisustvovale su i Begović Nura i Mašić Habiba.

aktuelno.ba – odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara