Povećanje broja zaposlenih,naročito u proizvodnji, strateški je cilj gradske administracije

Rental Travel

U utorak, 2.8.2016. godine, održana je 37. sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla. Na sjednici je razmatrana Informacija o realizaciji Programa aktivne politike zapošljavanja.

Reha Centar

„Povećanje broja zaposlenih,naročito u proizvodnji, strateški je cilj gradske administracije. U tom smislu, kod pojave bilo kojeg investitora, Stručna služba za poslove gradonačelnika, Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Komunalna služba, Služba za geodetske i imovinsko pravne poslove, Služba za prostorno uređenje, Zavod za urbanizam, Služba za opću upravu i druge službe, za svaki značajniji predmet koji se tiče ekonomskog razvoja i zapošljavanja, moraju ostaviti sve započeto i baviti se tim predmetom, dok ne bude završen.

Naš cilj je stopa zaposlenosti od 70%, najmanje 4000 radnih mjesta za četiri godine, od čega od 1.maja ove godine, do 1. maja iduće godine, moraju biti stvoreni uvjeti za najmanje 1300 do 2000 radnih mjesta“ – rekao je gradonačelnik Imamović.

GRADONAČELNIK

Vedran Lakić, rukovodilac Službe za ekonomski razvoj, napomenuo je da se na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticaj za zapošljavanje u proizvodnji, do sada, javilo 14 firmi, koje ispunjavaju uslove za dodjelu poticaja za zapošljavanje, za 27 novih uposlenika, od čega su tri osobe sa invaliditetom. Javni poziv je još otvoren, i prema novčanim sredstvima kojima još raspolažemo, obezbjedićemo poticaje za zapošljavanje u proizvodnim firmama za  još 33 radna mjesta.

VEDRAN LAKIĆ

Gradonačelnik Imamović je podsjetio da je ovaj poticaj u prethodnoj godini doveo do obezbjeđenja stalnih radnih mjesta za 39 novih uposlenika, pa su iskustva dobra, i ponovo podsjetio proizvodne firme u Tuzli, da se prijave na još uvijek otvoreni Javni poziv.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara