Potraga i dalje traje: Razbojnici u Bugojnu s puškama ukrali 64.000 KM iz Binga

Rental Travel

Zbog oružane pljačke u Tržnom centru Bingo, u Bugojnu, koja se dogodila u nedjelju navečer, policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona intenzivno tragaju za četiri nepoznate osobe koje su izvršile ovu pljačku.

Menprom

Prema informacijama iz MUP-a SBK-a, u nedjelju  oko 19 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo u TC Bingo u ulici Ciglane, općina Bugojno, koje su izvršile četiri maskirane osobe koja su bila naoružan s dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke.

“Odmah nakon prijave na mjesto događaja su izašli su policijski službenici PS Bugojno, koji su tom prilikom došli do saznanja da su navedene osobe nasilno otvorile bočna vrata kroz koja su ušla u objekt, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima, otuđili novac u iznosu oko 64.000,00 KM, nakon čega su se vozilom marke Audi A4 udaljili u nepoznatom pravcu”, kazali su nam iz MUP-a SBK-a.

Kako je saopćeno, o ovome događaju odmah su obaviještene sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima navedenog krivičnog djela.

Također, policija je izvršila i blokadu užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokadu putnih komunikacija prema susjednim općinama.

Nedugo zatim, tačnije u 20:45 sati u PS Bugojno prijavljeno je da u naselju Goruša, općina Bugojno gori automobil marke Audi A4, karavan, koji je u cijelosti izgorio, a za koji se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja navedenog razbojništva.

“Uviđaj na mjestu događaj su obavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji s policijskim službenicima OKP PU Bugojno”, saopćeno je.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, OKP PU Bugojno i PS Bugojno poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku i hvatanju počinilaca navedenog krivičnog djela, a sve u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara