Potpredsjednik Salkić prisustvovao posjeti boraca memorijalnim centrima Veljaci i Potočari

Rental Travel

 Nekoliko stotina predstavnika Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine, koja okuplja demobilisane borce, porodice šehida i ratne vojne invalide, danas boravi u posjeti Bratuncu i Srebrenici.

Reha Centar

Borci su posjetili Memorijalni centar Veljaci u Bratuncu, a potom i Memorijalni centar Potočari u Srebrenici, gdje su odali počast žrtvama genocida, nakon čega je klanjana i džuma-namaz pod musalom u Memorijalnom centru Potočari, koju je predvodio muftija tuzlanski, Vahid ef Fazlović.

Današnjoj posjeti boraca i članova udruženja je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji se obratio prisutnima.

– Naše jedinstvo po važnim pitanjima za našu domovinu i naš narod najveća je brana onima koji nasrću na našu domovinu i naš identitet. Sigurnost i stabilnost naše domovine treba biti briga svakog pojedinca i svake institucije u našoj zemlji. Nažalost, danas je puno onih koj stvaraju probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine sa ciljem njene konačne podjele. Mi moramo biti svjesni toga i na to imati jasne odgovore. Naše okupljanje danas ovdje u Bratuncu i Srebrenici svjedoči našu odlučnost za brigu o svakom dijelu naše domovine. Vaš dolazak iz svih dijelova Bosne i Hercegovine danas ovdje svjedoči našu povezanost i snagu, ovo okupljanje ulijeva povjerenje i povećava osjećaj sigurnosti našeg naroda ovdje na Drini – kazao je Salkić.

Pozvao je demobilisane borce, porodice šehida i ratne vojne invalide da ostanu ustrajni u širenju istine i traženju pravde, “jer je to naša trajna obaveza, na takav način budućim generacijama ostavljamo sigurnije i stabilnije okruženje”, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika RS.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara