Potpisan ugovor o sufinansiranju medicinske opreme za UKC Tuzla

Spread the love
Menprom

Ugovor o sufinansiranju nabavke medicinske opreme  potpisao je danas, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva zdravstva, resorni ministar Bahrudin Hadžiefendić sa direktorom JZU UKC Tuzla Nešadom Hotićem. Prema riječima ministra Hadžiefendića ukupan projekat je vrijednosti od 7 miliona KM od čega će Vlada TK preko Ministarstva zdravstva sufinansirati  3,3 miliona KM.

Reha Centar

„Ovo je nakon dugog niza godina hrabar potez Vlade TK a i  menadžmenta UKC Tuzla gdje će dotrajala oprema biti zamijenjena najsavremenijom. To će uveliko olakšati rad zdravstvenih radnika a time omogućiti i bolju dostupnost našim pacijentima ne samo sa područja TK nego i cijele BiH. Nabavkom određene opreme otvara se mogućnost za nove kapacitete pružanja usluga pacijentima koji dolaze i izvan područja TK“, kazao je ovom prilikom ministar Hadžiefendić.

ministar zdravstva

Nabavkom nove opreme, istaknuto je, bit će stvoreni uslovi za uvođenje potpuno novih zdravstvenih usluga koje nije moguće ostvariti u drugim zdravstvenm ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Direktor Hotić izrazio je zahvalnost Vladi TK i resornom Ministarstvu na podršci, prema njegovim riječima: „…kakve do sada nije bilo kada je u pitanju investicijsko održavanje osnivača a Vlada i Skupština su osnivači UKC Tuzla. Oprema koju ćemo nabaviti odnosi se prije svega na anesteziološke aparate, respiratore, lasparoskopske stubove, ultrazvučne aparate. I dijagnostika i terapija u našoj ustanovi bit će obnovljene i siguran sam da će na ovaj način biti omogućeno kvalitetno riješavanje svih zdravstvenih problema stanovnika TK i šire u narednih 15 godina.“

Dio sredstava finansirat će JZU UKC Tuzla iz svojih prihoda dok će Vlada TK podržati projekat izdvajanjem preko kapitalnih ulaganja. Ono što je također novina je da su u kreiranju „liste prioriteta za nabavku“ od početka bili uključeni načelnici pojedinih klinika.

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara