Posjeta Ambasadorice Francuske u BiH Tuzli

Menprom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, danas se u zgradi Gradske uprave Grada Tuzla, sastao sa Ambasadoricom Francuske u BiH, Nj. E. Claire Bodonyi.

Reha Centar

U razgovoru sa Nj. E. Claire Bodonyi, ambasadoricom Francuske u Bosni i Hercegovini, gradonačelnik Imamović je istaknuo zadovoljstvo suradnjom u protekom razdoblju, posebice na ekonomskom, razvojnom i kulturnom polju, te obostranom željom da se ta suradnja nastavi i proširi.

Gradonačelnik Imamović je na kraju sastanka izjavio: „Nama trebaju prijatelji, kvalitetni razvojni, ekonomski i projekti kulture koji mogu da povežu građane i kako bi ostvarili što bolju međunarodnu saradnju. Jako nam je važno, da jedna tako velika sila kao Francuska, bude uz nas, jer od takvih odnosa zavise sudbina i budućnost BiH i želja nam je da gajimo dobre odnose. Povezanost Tuzle sa francuskim gradom Saint Denis je primjer takve saradnje, koja ima ogroman značaj za sve građane i potrebno je pronaći modele da intenziviramo saradnju jer postoje neograničene mogućnosti u okviru razvoja turizma“.

FRANCUSKA

Nj. E. Claire Bodonyi na kraju sastanka je izrazila zadovoljstvo susretom, te navela da postoje mnoge zajedniče interesne sfere: ”Veoma sam sretna da smo danas iskazali visok stepen obostranog razumijevanja. Činjenica je da u budućnosti imamo mnogo prilika za saradnju, potrebno je da pronađemo zajedničke mogućnosti u pronalaženju rješenja za realizaciju projekata. Ovo je bio prvi sastanak i sigurno je da će ih u budućnosti biti još. Tuzla je sredina koja posjeduje mnogo potencijala i na dobar način ih koristi“.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara