“Porodični dan” ispred zgrade Vlade TK

Spread the love
Rental Travel

Građani Tuzle su i danas u mirnim protestima ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.a organizatori su ovaj mirni protest nazvali „Porodični dan“.

Reha Centar

Pzvali sve građane , roditelje sa djecom i sve one koji misle , hoće i žele nešto mijenjati da im se pridruže.

PROTESTI U TUZLI

Jedan od zahtjeva im je već udovvoljen jer je Skupština Tuzlanskog kantona jučer izglasala odluku po kojoj se ukida tzv „bijeli hljeb“, dakle smjenjeni ministri više neće iamti pravo na plaću nakon smjene što je do sada bio slučaj.

PROTESTI U TUZLI

Među protestantima i Almir Arnaut, vođa udruženja „Velika djeca“ koji je od samog početka ovih protesta i koji kako kaže nije dozvolio politizaciju svojih ali i ciljeva  građana.

PROTESTI U TUZLI

Plenumi građana u Tuzli su podjeljeni na one kojie vodi Aldin Širanović vođa neformalne grupe „Udar“ koji je sinoć u Hotelu Tuzla održao svioj prvi plenum i drugi plenum okupljen oko Almira Arnauta koji je do sada inicirao i održao čak sedam skupova sa građanima.

PROTESTI U TUZLI

I jednom i drugom se u posljednje vrijeme uveliko spočitava politička primjesa, Širanoviću uticaj BOSS-a  i Mirnesa Ajanovića a Arnautu uticaj nekih nezavisnih poslanika ali  i BPS- a čiji je Arnaut bio član.

PROTESTI U TUZLI

Kako god uz muziku i različite oblike izvedbi građani su na jedan kulturan i pristojan način još jednom poručili aktuelnoj vlasti da neće odustati od borbe za ljepše sutra svakog građanina ove zemlje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara