Poplave i dalje odnose živote i nanose velike štete

Spread the love
Rental Travel

Podvrška rijeka koja se jutros izlila iz svog korita, usljed obilnih padavina srušila je most na državnom putu Kladovo–Negotin, i potopila ga u Dunav. U selu Podvrška poplave su odnijele jedan ljudski život, a evakuisano je 20 ljudi. Na području kod sela Milutinovac zarobljeno je sanitetsko vozilo u kome se nalazi i jedan pacijent sa ljekarskom ekipom. Takođe je srušen i most kod sela Velesnica.

Reha Centar

Jedna osoba izgubila je život u poplavama koje su zbog velikih kiša danas zahvatile opštinu Kladovo, javlja Regionalna TV Bor.

Život je izgubila starija žena iz sela Podvrška.

SRBIJA POPLAVE

Načelnik Štaba za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je žena nastradala prilikom evakuacije 20 mještana sela Podvrška.

“Još uvek nije poznat uzrok srmti, ali ćemo to pokušati sutra da utvrdimo” ekao je Marić za “Blic”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije evakuirali su večeras brodom oko 300 ljudi iz mesne zajednice Tekija u općini Kladovo.

Kako je priopćeno iz MUP-a, evakuacija stanovništva iz Tekije bit će nastavljena i tijekom večeri. Pored Tekije, gdje je situacija najkritičnija, kritično je i u Negotinu i Majdanpeku.

“Imajući u vidu da kiša u ovom dijelu Srbije i dalje pada, u ugrožena područja upućene su dodatne snage ministarstva – pripadnici žandarmerije, pripadnici ministarstva specijalizirane za spašavanje na vodi i policijske snage iz Beograda”, ističe se u priopćenju i dodaje da je u evakuaciju uključena i Gorska služba spašavanja.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara