Poljaci bolji od Zmajeva

Rental Travel

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je započela takmičenje u grupi A na Eurobasketu. Bolji od Zmajeva bili su Poljaci nadigravši ih neizvjesnoj završnici nakon dosta slabe igre oba tima tokom svih 40 minuta. Konačan rezultat bio je 68:64.

Reha Centar

Dobro je bosanskohercegovačka košarkaška vrsta otvorila meč.Čvrsta odbrana i raznovrsnost u napadu držali su nas u rezultatskom egalu do kraja prvog perioda igre pa smo na odmor između dva perioda otišli uz vodstvo i višak od dva poena, bilo je 18:16.

Solidno je tim Duška Ivanovića zaigrao i u nastavku meča. Pojačala je Poljska, ali nisu uspijevali da se odlijepe, sve do 17. minute meča kada su naši prestali igrati dopustivši protivniku da na veliki odmor ode uz velikih deset viška (40:30).

Ništa dobro nismo vidjeli ni na početku trećeg perioda igre. Rasla je prednost Poljaka, a našima za rukom nije polazilo baš ništa. Do rekordnih 15 poena viška i selektor Ivanović je izgubio živce pa su se iZmajevi na parketu uozbiljili.

Zaigrali smo konačno košarku, raspucao se Alex Renfroe, standardno dobar bio je Andrija Stipanović, a dobar posao radili su i ostali. Na klupi je završio danas grozno raspoloženi kapiten Elmedin Kikanović i ostali koji nisu imali svoj dan. Do kraja trećeg perioda naši su ponovo imali aktivan rezultat, bilo je 58:53 za Poljsku.

Ništa Poljacima nije polazilo za rukom u posljednjem periodu, mučili su se u napadu, ali ni naši nisu bili ništa bolji. Nije baš najjasnije forsiranje Kikanovića koji je danas promašio sve, a uporno je pokušavao. Poljaci su nam se danas zaista nudili, trebao nam je samo jedan relativno raspoložen igrač i vjerovatno bismo sada slavili pobjedu. Ali slavi je ipak Poljska.

Ne može se reći da je pobjeda zaslužena. Ispravno bi bilo kazati da je danas slavio manje loš protivnik. Našima ostaje nekoliko izuzetno teških protivnika da pokušaju popraviti utisak, ali već sada jasno je da će biti teško, jako teško.

Treba reći da je bolji od ostalih danas bio Stipanović. On je predvodio naš tim s učinkom od 20 poena i dva skoka. Pratio ga je Renfroe s osam poena, pet skokova i pet asistencija. Kod Poljaka se istakaoMateusz Ponitka s ubačenih 13 poena uz pet skokova i šest asistencija. Naša reprezentacija meč drugog kola igra protiv domaćina grupe A Francuske. Meč je na rasporedu od 21 sat.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara