Policija se pridružuje građanima u demonstracijama!?

Spread the love
Menprom

Kako nezvanično saznajemo, sindikat policije Zeničko dobojskog kanotna od sutra najavljuje ulazak u štrajk, a prema riječima našeg izvora policajci su spremni pridružiti se građanima. Pored njih štrajkom su zaprijetili u još nekoliko kantona. Kolege iz Zeničko dobojskog kantona pozivaju svoje kolege iz Tuzlanskog kantona da prestanu braniti političare poznatije kao “majmune u foteljama” i da pomognu svojim komšijama, omladini, studentima da jednom zauvijek sruše ovu vlast.

Reha Centar

“Ako policija krene zajedno sa građanima u štrajk političare neće imati ko braniti i tu su osuđeni na propast. Ako ih jednom smjenimo, smjenili smo ih za sva vremena u svim strukturama, a nakon toga dolazi novo vrijeme za našu državu za koju su mnogi poginuli da bi nas ovi sada krali.” To su riječi jednog od naših izvora.

Veliki broj građana je danas u Tuzli svjedočio policiskoj brutalnosti ali i onoj ljepšoj strani. Prema riječima nekoliko demostranata koji su svjedočili pridruživanju nekoliko policajaca građanima.

“Policajac je govorio da ih ne gađamo, da oni rade samo svoj poso. Jedan od nas je ih prišo i reko da budu i oni dio nas, nakon čega je jedan od policajaca ostavio opremu i priključio nam se, a nakon toga pozvao i svoje kolege”.
Prema svemu sudeći u Bosni dolazi novo vrijeme, dosta je političara ali i nasljia policajaca koji su platili za svoj posao. Nečiji babo, tata ili kako vam pravo nema para da plati za poso svog sina, zato je vrijeme da svi gradovi ustanu. Novo vrijeme dolazi…

 

(www.krajina24h.net/Foto – Faruk Imamović)

Komentari

Komentara

Posted In: