Pola miliona KM javnim preduzećima TK za projekte zaštite okolice

Spread the love
Rental Travel

Ministrica za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovora sa predstavnicima 16 javnih preduzeća sa područja TK koji su ostvarili pravo na sredstva za realizaciju projekata  iz oblasti zaštite okolice.

Reha Centar

„Drago mi je da već treću godinu potpisujemo ugovore za projekte koji će pojačati kvalitet usluge vaših preduzeća“, kazala je ministrica Ajšić.

Uslove iz javnog konkursa Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK ispunilo je 16 javnih preduzeća  a riječ je, između ostalog, o nabavci vozila za odvoz komunalnog otpada, nabavci kontejnera, izgradnji solarnih elektrana, nabavci i ugradnji LED rasvjete u ukupnom iznosu od pola miliona KM.

Radi se o namjenskim sredstva iz ekoloških naknada u okviru ekonomskog koda – kapitalni transferi javnim preduzećima. Rok za realizaciju projekta je 4 mjeseca od dana uplate sredstava na žiro-račun privrednog društva.

Javni konkurs za javna preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona odnosio se na projekte iz zaštite okolice među kojima su provedba energetskih programa, unaprjeđivanje i izgradnja infrastrukture za zaštitu okoliša (nabavka vozila, kontejnera) i zaštita i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti.

Komentari

Komentara